ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Φιλόξενοι

Οι κάτοικοι του νησιού υποδέχονται τον επισκέπτη και σμίγουν για τη βραδινή βεγγέρα. Μερακλήδες και γλεντζέδες, αρέσκονται να διασκεδάζουν χορεύοντας υπό τον παραδοσιακό ήχο του βιολιού και του λαούτου.

Το νησί παρουσιάζει μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Η εύφορη γη του, χαρίζει απλόχερα τους καρπούς της και η κτηνοτροφική παραγωγή γίνεται με τον πιο αγνό τρόπο. Άνυδρα μπαξεβανικά, φρέσκα ψάρια, καθαρό ντόπιο κρέας, γλυκά μελιτίνια και φυσικά η περίφημη πλέον φάβα Σχοινούσας.

Αναζητήστε τις παραδοσιακές τους γεύσεις.

EΞΩΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ

Φυσική ομορφιά

Προικισμένη με 15 παραλίες περιμετρικά της, η Σχοινούσα, θα ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη. Το κοσμικό Τσιγκούρι, το πανέμορφο Λιβάδι και ο γραφικός κόλπος της λιγαριάς θα σας προσφέρουν γαλήνια θάλασσα όσο και αν επιμένουν τα Μελτέμια.

Με μπονάτσες θα βρείτε ,στα βορινά του νησιού, πράσινα νερά στη Ψιλή Άμμο, τον μαγικό Αλμυρό, του Λιόλιου και εξωτικά τοπία στο Σιφουναίικο, τη Φιδού και τον Γέρο Λιμιώνα. Στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Σχοινούσας δεσπόζει η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου.  Εκεί βρίσκεται η σπάνια εικόνα της Παναγίας της Ακαθής.